Sportief dagboek (26)

Hans van Echtelt: ‘Het worden nog spannende weken voor SV Geinoord. Met nog drie duels voor de boeg moet geprobeerd worden de nacompetitie te ontlopen. Het gaat om de thuisduels tegen Maarssen en Benschop en als ‘uitsmijter’ de uitwedstrijd tegen Loosdrecht. Afgelopen zaterdag leek Geinoord op weg naar een stunt tegen koploper BFC, zoals dat ook al eerder in Wilnis tegen CSW. Maar helaas duurde het duel in Bussum net iets te lang en moest nog genoegen worden genomen met een nipte nederlaag. Hoe dan ook, er werd sportief revanche genomen voor de sportieve afgang een week eerder tegen Waterwijk, toen smadelijk met 0-5 werd verloren en twee spelers met een rode kaart voortijdig moesten vertrekken.’

Hieronder volgt traditioneel het verslag van onze waarnemer/fotograaf Gerard van Vliet.

Gerard van Vliet: ‘In een uiterst spannend duel heeft Geinoord in de toegevoegde tijd het hoofd moeten buigen voor koploper BFC. Voorafgaande van de wedstrijd was er een prachtig eerbetoon, in het bijzijn van familie, aan de 92-jarige erelid Joop Hilverdo welke op 14 april was overleden met een minuut stilte. Zodra scheidsrechter Guus Smith voor aanvang had gefloten brandde de strijd los. BFC liet in de aanvang van dit aantrekkelijke duel zien dat het een uitstekend voetballende ploeg heeft. De bezoekers uit Nieuwegein speelden dit keer als een onverzettelijk, prima collectief.’

‘Al in de zevende minuut was het Jesse van ’t Land die doelman Mitchell van Oort in de verre hoek het nakijken gaf en BFC op voorsprong zette. Direct herpakte Geinoord zich en mocht tot tweemaal toe een corner nemen. Jaey Daalhuisen met zijn gave traptechniek promoveerde de tweede corner met behulp van de straffe wind en het hoofd van een BFC-verdediger tot de gelijkmaker. Stevige maar faire duels leverde voor beide doelen legio mogelijkheden en kansen op. Toch was het in de 20-ste minuut clubtopscorer Jostein Ohm die vanaf de rand zestien meter, strak en onhoudbaar in de bovenhoek schoot. Geinoord gaf niet op en kwam op slag van rust via een prachtige vrije trap van Sem van Zwieten, nadat Miguel Brown was gevloerd, weer op gelijke hoogte. Ruststand 2-2.’

‘In de tweede helft een gelijk spelbeeld met vlot aanvallende acties van de thuisploeg. De Geinoord verdediging met als uitblinker de 19-jarige Joran Ummels, bleek deze middag toch een lastig obstakel voor BFC. In de 60-ste min mocht Ryan Verkerk op het middenveld een vrije trap nemen. Hij plaatste de bal achter de verdediging waar Jeroen Scholman opdook en een voorzet afleverde aan Miquel Brown die van dichtbij met een prachtige volley raak schoot. Geinoord stond verdiend op voorsprong tegen de koploper, met nog een halfuur te spelen. BFC leek toch enigszins aangeslagen waar Geinoord mogelijkheden kreeg om de score verder uit te breiden. Dit was mede de verdienste van Robin Jansen welke met zijn verre ingooi keer op keer gevaar stichtte in de BFC verdediging. Het spelbeeld kantelde in het voordeel van de thuisploeg en opnieuw Jostein Ohm wist te scoren.’

‘De wedstrijd bleef boeien en leek in een gelijkspel te eindigen. Nagenoeg in blessuretijd wist wisselspeler Dico Knevel en aan de aandacht van de Geinoord verdediging te ontsnappen en kon simpel de 4-3 binnentikken. De blessuretijd leek wel op een finale voor de KNVB beker. Geinoord zette de druk er volop en creëerde kans op kans, BFC wankelde. Een laatste uitbraak van de razendsnelle Jostein Ohm, gestart van eigen helft werd uiteindelijk door Mitchell van Oort onschadelijk gemaakt. Na liefst 98 minuten einde de slijtageslag. Een zucht van verlichting bij alles wat BFC een goed hart toedraagt, volop teleurstelling bij Geinoord omdat in het zicht van de haven een broodnodig maar ook verdiend punt, alsnog uit handen moest geven.’

Een typerende verzuchting vanuit de bestuurskamer na afloop van de wedstrijd: ‘Het was billenknijpen in Bussum op deze enerverende middag…’

Foto: Miquel Brown loopt juichend weg nadat hij Geinoord op 2-3 heeft gezet tegen koploper BFC. Uiteindelijk zou het op de valreep nog 4-3 worden in Bussum. (foto: Gerard van Vliet)